КОКАЛЯНСКИ МАНАСТИР - trail.bg

КОКАЛЯНСКИ МАНАСТИР

2 years, 2 months ago

Част от маршрута на един от най-силните МЪР-ове, спусканията от хълма над манастира далеч не започват с това Събитие. Пътеките от върха над светата обител са три и старите туристунгери ги познават много добре. Разбира се, най-известната е тази от манастирските порти, но това не означава, че другите две не стават за каране.
Личен фаворит ми е №2 (от трака), която е и най-дълга, с най-много flow. Работно я кръстих XC, но по нея има много потенциал и се надявам скоро да се превърне в конкурентно на Локорско трасе с много елементи по него.
№3 е с работно име FR. Не защото има триметрови скокове и норд-шор, а защото е един стръмен улей с много шума и чат-пат серпентини + нападали дървета, т.е. оцеляване. Тя е най-къса и логично няма да е особено популярна, поне не и в този си вид.
№1 безспорно е известната и под името Дяволски мост, с работно име Enduro. Старите карачи я знаят много добре, а младите имат пропуск, ако не са я карали. Едновременно бърза и трудна, с много камъни и няколко технични участъка - задължителна. Интересно е и ако се хване още от върха (на картата), защото в гората преди манастира има доста заигравки.
Ако не са част от каране по кръговия маршрут с. Железница - минералните извори - Кок. манастир - Дяв. мост - с. Железница, за да се качите догоре, ще трябва да избутате. Съветвам да го направите по №2.

Ниво - №1 за поне средно напреднали, №2 за всеки, №3 за фенове ;-) 

Трудност

Галерия