ВЕЖЕН ЮГ - х. ЕХО - с. РОЗИНО (2013) - trail.bg

ВЕЖЕН ЮГ - х. ЕХО - с. РОЗИНО (2013)

1 year, 10 months ago

Още един задължителен старопланински маршрут!
Ако сте с автомобил, най-добре го оставете в с. Розино и загрейте едни 13 км до изходната точка. Южното качване към Вежен става доста бързо и макар, че се бута в 70% от нанагорното, при нормално темпо сте на върха за максимум 4 часа.
След това започва голямото каране - едни от най-красивите части на Балкана, а за няколкото технични участъка да не говорим! И задължителното следобедно кафенце на верандата на хижа Ехо...
Спускането към Розино се оказа изненадващо приятно. Верно, има малко черен път, но нищо излишно, а за десерт открихме близо 2 км прекрасна нахвърлянокамениста пътека. Снимките и видеото ще покажат повече, а аз горещо, ама много горещо препоръчвам.

UPDATE 2016 - цитирам гусин Светослав Данчев:
"От Вежен до Ехо си е все така уникално, но от Ехо към Розино положението е зле. До достигането на черният път е тотално изровено в дълбоки коловози и некараемо на много места, а надолу яко обрасло. От хижата казаха, че миналата седмица имало адски дъждове и пътя даже бил затворен. Та, ако някой реши да ходи да си има едно на ум. И не си оставяйте колите на началната точка на трака, че били сваляли и двигателите направо... ".

 

https://www.pinkbike.com/video/315449/