СТРЕЛЧА - trail.bg

СТРЕЛЧА

1 year, 9 months ago

Тръгнахме на това каране с идеята за ХС маршрут с преобладаващо чернопътническо спускане, а се оказа истинско ендуро с невероятно добър край! 10-те километра спускане включват и скоростни черни пътища, но пътеката и най-вече последните пет километра къртят! Рошав терен с всевъзможни елементи, като рипането ви е в кърпа вързано.

Започнах от края, но и началото заслужава аплодисменти, защото районът около Стрелча е изключително красив - тракийските мегалитни комплекси ви правят компания през цялото време на катеренето към връх Стръмонос (1423м.), а с нормално темпо имате бърз и лесен достъп до началото на спускането. Почвата е дружелюбна и дори да е валяло, няма да имате проблеми с кал и гняс... Докато въртите, нагоре минавате покрай три чешми, работещи.

март.2014
Второ посещение в района, с цел да довършим започнатото, т.е. да направим още 2-3 пътечки и да проверим дали пък няма още едно шеметно спускане, подобно на описаното по-горе.
Този път се получи "врътка" с автомобилите и стартирахме директно от заслона. Силно начало, прекраснотии от всички страни! В средата леко обрасло, но всичко се кара. Бърз и ефектен край, като отново се излиза на хасфалта.
Второто спускане е от поредния тракийски върхохрам, част от скалният комплекс в района. Къса, но много добра пътека ви извежда отново на пътя, като има и малко продължение през реката. Завършекът е добре познат от Трак 1, а именно адреналясващото спускане към Стрелча.

Останалите ни опити за добри пътеки се натъкнаха на пущинаци, т.е. засега приключваме с тази част на Средна гора и доволни отпиваме бира в компанията на вкусна скара ето тук!

https://www.pinkbike.com/video/350796/

https://www.pinkbike.com/video/354865/

 

Трудност

Ниво - качването е подходящо и за начинаещи, но спускането иска поне средно ниво. Техничните участъци са караеми на 100%, като чарът им не е, че са трудни, а че се минават на скорост.