КОРТЕН - trail.bg

КОРТЕН

1 year, 8 months ago

Освен с вината, селското стопанство и самолета в центъра, от тази година Кортен е вече известен и с новото си Flow-трасе за спускане. Правено от Сашо Русев в продължение на няколко месеца, това ново бижу на МТБ-картата идва като по поръчка.
Сашо е известен в DH-средите, а отделно, е натрупал и няколкогодишен опит в изграждането на професионални байк-съоръжения в Австрия, т.е. човекът е Pro! Въпреки това, творението му е изключително достъпно дори и за начинаещи в хобито ни, като почти липсват места, където прохождащите да се пребият... идеята му е, че иска да даде шанс и на по-неопитните да се научат да рипат насам-натам.
От друга страна, ако се кара на скорост, поради почти постоянния лек off camber и доста сухата пръст, сцеплението и контролът могат в миг да останат в историята, а вие - залепен за някое дърво... т.е. има нюанси!
В момента е готова първата част, която е изцяло в гора, като вече се работи и по продължението ѝ, в посока към селото. Следата ще кача, когато всичко бъде ОК и авторът сам "среже лентата".

https://www.youtube.com/watch?v=eridUcyeOxA

Трудност

Ниво - могат да го карат и начинаещи, но трябва да внимават тук-там и най-вече, да не рушат елементите, газейки ги.

GPS следи