КЛИМЕНТ - trail.bg

КЛИМЕНТ

1 year, 8 months ago

Село Климент се намира в близост до Карлово, а за тази пътека ни светна местната величина Бат Весо. Него са го светнали моторджиите в района, а тях ги е светнал нездравия им навик да орат и осмърдяват гората. Както и да е, в случая от дефекта има ефект, защото макар и късо, спускането е много добро, а и виждам, че на сателитната карта се забелязват подобни улеи и по съседните ребра на северните средногорски склонове. Следователно, остава мат'рял за проверка и тук пак ще се идва.

Маршрутът е кръгов, започва от центъра на селото и по бърз, и на места стръмен черен път, бързо ви качва на около 1000 м.н.в., които са достатъчни, за да сурнете с триста по трака. Моторджийски улей, пълен с листа, но позволяващ висока скорост, който впоследствие прераства в изоставен черен път с много заигравки. До горната част на язовира пристигате с 200 пулс и ококорени от адреналина.
Тук е мястото да кажем, че над селото има един участък с размерите на няколко футболни игрища, където изобилстват естественитe дропове, падове, скоци и все в този стил елементи за учене и усъвършенстване на номера.  Аз успях да усъвършенствам човкирането по лице, но извън шегата - мястото е страхотно!
Видеото е продукт на MTB Карлово.

 

Сравнително добро капанче има в центъра на съседното село Каравелово, където за ник'ви пари ще плющите скара/бира. Ако сте по-взискателни, в посока и София, и Карлово има много други опции.
 

Трудност

Ниво - по възможностите на всеки, като напредналите ще летят, а начинаещите ще побутват тук-там и в обратната посока.

Галерия