ЗАБЪРДО - ГЛУХИТЕ КАМЪНИ - ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ - ЗАБЪРДО - trail.bg

ЗАБЪРДО - ГЛУХИТЕ КАМЪНИ - ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ - ЗАБЪРДО

1 year, 9 months ago

Тук ви посрещат като звезди - огромни червени букви, изписващи ДОБРЕ ДОШЛИ В ЗАБЪРДО! Родопският Холиууд... Сигурно ги е слагал един и същ човек, защото много приличат на тези в Солища...
Районът е буквално напоен с история и където и да "копнете", все има какво да извадите.

Първо си вадите душата, докато извъртите (избутате) 7-те километра до Глухите камъни. Тези не са онези със скалните ниши. Тук ще видите обли сладури с различен размер, подходящи за снимки... :-)
Следва една мноооого забавна част, където сте с протекция и летите през приказна пътечка. Всичко си има тя, дори и край - на черния път към хижата. Ние предприехме обследване на една дървосекаческа просека, която отново ни отведе до хижа Скални мостове. Бири, сладоледи, задявки с туристките и поредна точка от дневния ред - Чудните мостове.
Е, което си е хубаво, хубаво е... Дори и само това да видите в района, ще си го носите доживот. Няма да се обяснявам - снимките и видеото ще са по-изчерпателни.
Последната фаза е истински богата родопска (да, има РР) пътека, която ще ви очарова с какволинето по нея! Седем километра, наситени с всичко, което би могъл да пожелае МТБ-стът. Включително и бутане преди края...
Разкошен маршрут!

https://www.pinkbike.com/video/375303/

Трудност

Ниво - трудноват (физически) кръгов маршрут, но навсякъде се кара. Това, което ще видите по пътя е достатъчен стимул, за да забравите за километрите до края на трака. Отново има РР (родопско равно), но усещането за лекота и безбрежност са по-силни :-)