УТРОБАТА - trail.bg

УТРОБАТА

1 year, 9 months ago

Още  едно място в Родопите, където можете да си ударите капата у земята и да крещите от кеф!
Първоначално, когато разглеждах трака на ПВ9, този участък не ми направи впечатление.  Малко по-късно, след като чух отзивите, усетих за какво иде реч - изключително силна пътека, която на всичкото отгоре е и двупосочна, т.е. може да я качвате и спускате и от двете страни!
Ако изберете посоката от трака (начало през село Бакалите), ще получите по-полегато изкачване и силно концентрирано спускане. Ако пък избутате по скалната пътека директно към пещерата, наградата ви ще е по-дълго и разнообразно спускане, в чиято крайна част ще разцепите по горската пътека над Бакалите.

Но, да не забравяме главният герой в този маршрут - пещерата Утробата. Няма да преразказвам написаното в нет-а, просто ще споделя - струва си да разгледате този скален женски полов орган!
Струва си и да покарате 50-те метра между "дупката" и заслона - палави са!
Най си струва да завъртите и в двете посоки тази невероятна благина, така удобно разположила се покрай пътя над язовир Кърджали.

На картата съм посочил удобно място за лагеруване, като единствения магазин в района е в центъра на село Бакалите и работи до 19.00 часа.
Ако сте с двудневен престой, другият задължителен маршрут е източното спускане от връх Бездивен.

https://www.pinkbike.com/video/414708/

Трудност

Ниво - за да карате, ще трябва да сте с поне средни умения. Има и участъци, достъпни само за опитни карачи - лудница!

Галерия