ТОПОЛОВО - trail.bg

ТОПОЛОВО

1 year, 9 months ago

За тази пътека се чуха какви ли не суперлативи покрай ПВ8. Водени от принципа "колело да види, окачване да пипне", решихме лично да се убедим в качествата ѝ. Е, оказа се, че всички хубави думи, казани напоследък за нея, не са достатъчни...

Класичесни учебник по МТБ!
Тази пътека е задължителна за всеки, който би искал да опита от всичко в хобито ни, в рамките на едно спускане. Докато я карах, постоянно ми се въртяха асоциации с Конгур, Кричим и все подобни избрани творби в бранша :-)
Ще оставя на снимките и най-вече видеото да ви убедят в горните суперлативи, а тук ще обясня защо има два варианта за качване.

Оригиналния трак (1) взех от публикациите около ПВ8 и тръгнахме по него. Скорошните валежи и камионите на дървосекачите бяха направили от черния път опитно поле за кал с различна плътност... Въпреки песъчливата почва в района, калта беше доста досадна и по идея на г-ца Пираткова, тръгнахме през един "шорткът" в гората. Верно - побутахме и поносихме, но нищо сериозно. Освен това, този вариант (2) удължава спускането с повече от километър и ви запраща в едни ягодови полета... Препоръчвам.

Свършвайки с карането, горещ и безплатен душ можете да си вземете в откритата къпалня край съседното село Леново.

 

Тополово е доста голямо село и има магазини и заведения, влючително вкусна пицария и принцесерия точно в центъра, т.е. гладни и жадни няма да останете. 

Трудност

Ниво - качването става или по черния път, или през пътеката в гората. В първия случай въртите чисто догоре, във втория побутвате и поносвате. Спускането е само за напреднали с поне средни умения, ако искате да карате навсякъде. В противен спучай, ще има доста места, където ще побутвате и надолу.