ЧЕПЕЛАРЕ - БАЙК ПАРК - trail.bg

ЧЕПЕЛАРЕ - БАЙК ПАРК

1 year, 9 months ago

2012-та се оказа доста успешна откъм откриване на байк паркове в БГ. Благодарение работата на няколко активни люде, зимните ни курорти се "светнаха", че с немного инвестиции може да активизират и лятното ползване на легловата база. Време беше.
Байк паркът в Чепеларе е най-пресен и поради това има само едно трасе (засега). За сметка на това, спускането по него е 100% удоволствие - има елементи за всички нива на майсторлък. Дълго е над 4 км, а денивелацията е повече от 700 метра, т.е. идеални условия за дълго и адреналясващо спускане.
Надявам се, че скоро ще има още поне 2-3 трасета и така ще бъде сериозна конкуренция на намиращият се в непосредствена близост байк парк в Пампорово.

Update 2014
За съжаление, вместо да се развива, това начинание май умря... Надявам се пътеката за спускане да не е изчезнала, но поне официално паркът не съществува. Дано нещата се променят.

Update 2015
Прясно инфо.
След тежката зима тази година и мокрия мартенски сняг, Родопите са за интензивно отделение - паднали дървета, блокирани пътеки, мизерии. Такава е и съдбата на екс-DH-трасето над чепеларския лифт. Чисти за каране са само последните 300-400 метра, а нагоре е леж.
Снимките са от 2015-та.

Има и добра новина - от тази година в района са се разшетали едни добри хора, които вече направиха и едно събитие, а амбициите им са много по-големи. Идеята е да се изгради нещо повече от байк-парк и трасета за каране, но какво точно ще се получи, предстои да разберем. Работата вече е започнала.

Update 2017
Факт!
Осиновено от Пампорово, това любимо трасе е отново в играта!
Много блясък в очите да ни носи - отделете си поне половината от флекси-картата на байк-парка в Пампорово. Няма да съжалявате! 

Трудност