КИРИЛОВА ПОЛЯНА (ГАРА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА) - trail.bg

КИРИЛОВА ПОЛЯНА (ГАРА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА)

1 year, 9 months ago

Не е случайно това име!
Веднъж добрали се до мястото, можете да направите няколко лъча буквално във всички посоки и все ще сте с бонуси.
Тръгнете ли обратно към манастира, пътеки. Хванете ли към Рибни езера и Воден чал, пак пътеки. Избутате ли към Сухото езеро и нагоре, още пътеки... Няма празно!

Това, което успяхме да проверим лично, е с посока североизток. Избутахме по зелената маркировка през Сухото езеро до Кобилино бранище. Последното се явява втората "гара разпределителна", в случай, че идвате от Воден чал, Мечит или Попова капа. Участъкът между Кобилино и Сухото не е нещо, което си струва от МТБ-гледна точка, с изключение на няколко по-технични участъка. Карането е доста спънато, а при езерото задължително минете през сухото му дъно! Пътеката от картите е доста крива и не става за каране.

Истинският кеф е в участъка Сухото езеро - Кирилова поляна!
Ем бързо, ем технично, ем камъняци, ем горска пътека, покрита с иглички - прелест! Снимките и видеото ще ви дадат достатъчно информация за терена, а тракът е само един, поради наличието на ясни пунктири (пътеки) на OCM-картата.
Кръговият маршрут Кирилова - Рибни езера - Воден чал - Кобилино - Сухото - Кирилова е доста епичен и красив като пейзажи, но не съм сигурен, че си струва усилието от МТБ гледна точка. Както споменах, истината е между езерото и поляната.

В случай, че изберете този концентрат от района, съветвам ви МПС-тата да паркирате след манастира (в края на трака  има достатъчно място), за да имате и някакво въртене нагоре. След като спуснете прелестите, изтикайте до гроба на Иван Рилски (пещерата) и оттам имате още близо 2 км допълнителни радини вълнения - струват си!
Свършвате точно при автомобилите си.

 

https://www.pinkbike.com/video/421454/

 

Трудност

Ниво         - всичко може да се избута или износи, но не всичко може да се спуска. По принцип, в Рила (особено високата) рядко ще намерите пътеки за начинаещи. Вземете си уменията, чарколяците и доброто настроение, и ще карате почти на 100%.

Галерия