ГОВЕДАРЦИ - ЙОНЧЕВО ЕЗЕРО - БИЛОТО - trail.bg

ГОВЕДАРЦИ - ЙОНЧЕВО ЕЗЕРО - БИЛОТО

1 year, 9 months ago

Кръстих този маршрут така, само защото за да има и въртене в цялата схема, е добре да стартирате от Говедарци. Така преди старта на бутането по пътеката към Йончево езеро ще позагреете, а и желаещите да повъртят ще получат своя пай...
Да, след 7-ми километър започва същинското тикане. Не е трудно, не е нещо кой знае какво, но си иска усилието. Има няколко места, където педалирането отново влиза в употреба, но са малко. Така е чак до Йончево езеро. Оттам следва най-стръмната част, но отново не е нещо невиждано. Страхотни гледки, камъни, чудна пътечка - така е до самото било, от което започва спускането.

Тъй като спускането е по същата пътека, по която сте се качили, би трябвало по пътя надолу да няма изненади - трудно, по-трудно, най-трудно... Има 2-3 участъка, които не могат да се карат, но са къси и не развалят цялостното впечатление. А то е за високотехнична рилска пътека.
След езерото нивото на трудност пада значително, но пък се отпушват неща като скорост и проходимост, т.е. карането взима превес над оцеляването и така чак до Говедарци.

Излишно е да описвам в детайли терена, защото всичко ясно може да се види на снимките и видеото.

https://www.pinkbike.com/video/382639/

Качествени хапка и пийка в Говедарци можете да намерите тук.

 

Трудност

Ниво - Много технично от билото до Йончево езеро, умерено технично след това. Не е маршрут за начинаещи.

GPS следи