ЛУКОВИТ - ПЕЩЕРАТА ПРОХОДНА - КАРИТЕ - trail.bg

ЛУКОВИТ - ПЕЩЕРАТА ПРОХОДНА - КАРИТЕ

1 year, 9 months ago

Един задължителен маршрут в случай, че сте в района на град Луковит. Пещерата Проходна ("Очите на Бога") стана достатъчно известна в последните години покрай филмовите продукции, а и винаги е била сред ключовите забележителности в района. В Мрежата има достатъчно информация, затова ще оставя на по-любознателните да се заровят на воля.

Моята гледна точка ще е байкърската и смело мога да кажа, че въпреки липсата на нещо високо за спускане, карстовият характер на цялата местност е достатъчен бонус. Можете да карате по черните пътища, извън тях, около една или повече от 300-тата пещери, да повъртите по поречието на Искър... В района се намират "Темната дупка", "Струпаница", десетки опции за XC туризъм, т.е. има за всеки!

Приложеният трак е само проект, чертан с цел примерен маршрут в района.  Първото ми посещение не беше велосипедно, като това не ми попречи да поогледам и да установя, че каквото и да хванете, все ще ви е интересно! Скоро ще го завъртим както си трябва и ще приложа точна следа.

 

Трудност

Ниво - теренът е сравнително равнинен, но не подценявайте карите! Могат да карат хора с всякакви умения, защото има и лесно и много технично. Използвайте разнообразието на ландшафта, за да подобрите техниката си.

Галерия