ГЛОЖЕНСКИ МАНАСТИР - trail.bg

ГЛОЖЕНСКИ МАНАСТИР

1 year, 9 months ago

Един от популярните и често посещавани манастири у нас, Гложенският предлага и няколко МТБ-удоволствия. XC-ориентираните ще ви ги спестя, защото черните пътища не са обект на интерес в този сайт. Става въпрос за спускането от манастира към село Гложене. Не е нещо нечувано и невиждано, но ако сте в района и се чудите какво да карате, това е част от програмата.
Качването го направете по асфалта, защото опциите за чернопътесто въртене са тежко обрасли и неподдържани, т.е. няма смисъл. Веднъж озовали се на входа на манастира, хващате пътеката вдясно и ако след малко се озовете пред чешма, значи сте пропуснали отбивката 200 метра по-нагоре... пълните си бутилките с вода, връщате се малко назад и ако следвате трака, ще я откриете.
Спускането е кратко, но доста технично - пълно е с хищни кари, които дебнат я гума, я обтегач, я някой глезен за чупене. Отделно, има нападали поне 6-7 дървета, които допълнително ще ви спънат карането. Дали съм станал много претенциозен, дали просто такива пътеки вече не ме дървят особено, но това е положението.

 

Трудност

Ниво - само за хора с опит. Иначе ще трябва да бутате почти до долу.

Галерия