САНДАНСКИ ЕНДУРО - trail.bg

САНДАНСКИ ЕНДУРО

1 year, 9 months ago

Гот е разбереш, че освен предимно ползватели, има и създатели!
В такава роля са влезли няколко човека от Сандански, като в края на 2017-та започват да прочистват едно от многото възможни спускания над града. Няколко месеца по-късно е вече 1,5 км трасе, което няма как да не се хареса на всеки, който смята, че може да кара!
Палави елементи, интересни линии, а скоро и удължение до благите 6-7 км дължина. На трака ще видите именно плановете за цялото бъдещо трасе, което в горната си част зесега е просто черен път.
Въпрос на време.
Качването може да стане и през с. Поленица (в студените месеци), и през отбивката за с. Вихрен (когато навън е 35-40 градуса). Следата е №1.

UPDATE 2019
Като кажеш "А", логично е да кажеш и "Б" - на бял свят се появи №2 от кратките сандански пътечки. Още по-трудна, с повече скокове и един гап, който не е за всеки (поне и докато не му направят по-безопасна попивката).
Следата е №2.

UPDATE 2020
Три - за щастие!
Повечето от вас знаят, че през 2018-та Сандански "влезе в играта" с първото си ендуро-трасе. Стръмно, стегнато и наситено с адреналин от началото до края.
Миналата година Емо Стойнев се включи към "задругата" и на бял свят се появи 2.0, а тази имаме чисто ново 3.0, което е причината за този текст. Макар, че по трасето има още работа (шейп, подравняване и оформяне), основната линия е вече ясна, като предимно в първата му част ще трябва да се преборите с поне дузина малки дропчета, разположени доста нагъсто по склона. Тази гъстота изисква перфектен ритъм, ако искате да ги метнете успешно и точно затова момчетата имат какво още да оформят по тях. Виражите са най-големия дефицит. Факта, че оттам минават и доста животни, означава постоянно "миниране" - т.е. заострено внимание за ла*на! 
В средата има един типичен пример за това как се градят по-трудните елементи у нас - дълъг скок, с попивка, която няма никакъв шанс да бъде хваната от дори средна манджа карачи. Идеята на подобни  "градежи" е да се филтрира масата и да могат да се мятат САМО от най-опитните. Тогава обаче лъсва дежурния въпрос:
как ще се научат децата (не е като да няма) и всички останали да летят по 4-5 метра, след като  шубето от големия "гроб" в средата вечно ще ги държи далеч от този и подобни елементи?
Питам и отговор не чакам... подобна философия ми е чужда и просто искрено се надявам да не се налага някой от сътворилите скока да се обяснява пред полиция или родители на евентуалните бъдещи жертви, плод на нечий егоизъм.
Иначе Сандански 3.0 е супер палаво и динамично трасенце, което бързо ще ви влезе под кожата и заедно с 1.0 и 2.0 ще стане задължителна част от програмата, ако карате в района.

 

Трудност

Ниво - не е за начинаещи.

Галерия