ПОПИНА ЛЪКА - ЛИЛЯНОВО - trail.bg

ПОПИНА ЛЪКА - ЛИЛЯНОВО

1 year, 9 months ago

Местността Попина лъка над град Сандански е добре известна сред посветените. Оттам можете да направите много и разнообразни набези дълбоко в недрата на Пирин, като нашата цел беше една приказна поляна, от която ни чакаше 15 километрово спускане до село Лиляново. Тъй като стартовата позиция е на 1200 метра, качването до началото на спускането (1830 м) е доста безгрижно. Разбира се, за да ви се получи точно по този начин, трябва да направите логистиката така, че в Лиляново да ви очаква автомобил (или такси), с което да се качите отново, за да си приберете МПС-тата... :-)

Излишно е да ви обяснявам колко красива планина е Пирин и на какво мирише, докато въртите. Отделно, преди да се метнете по нанадолнището, ще имате удоволствието да хапнете на място, от което се разкрива The Гледката! От североизток до югозапад сте оградени от билните двухилядници, които услужливо издърпват долната ви челюст, за да стартират нечленоразделните "Ааа... Ъъъ... Уаууу... Иии.." - страхотия!
Спускането е доста разнообразно, като последните няколко километра са истинска наслада за бързотехничношукаритетно феновете!
Добрата новина е, че във финалната част останаха още поне две непроучени пътечки, които ще са много подходящи за зимните месеци, поради хроничната липса на сняг в района.

 

Хапките и пийките могат да бъдат осъществени на много места в района, но поради особената атмосфера в края на това каране, ние решихме проблема "на крак" в едно чаровно крайпътно магазинче насред селото.

https://www.pinkbike.com/video/357925/

Трудност

Ниво - ако наредите правилно пъзела с логистиката, качването е бързо и приятно. Ако ли не, в уравнението ще включите и асфалтец от Лиляново до Попина лъка... Спускането е по възможностите на всеки, като на местата за по-подготвени, по-неподготвените ще побутат и надолу.