МТБ РАЛИ "ПЪТ ЗА НИКЪДЕ" - trail.bg

МТБ РАЛИ "ПЪТ ЗА НИКЪДЕ"

1 year, 9 months ago

Когато през пролетта на 2009-та се снабдих с първото си по-прилично МТБ возило, исках да напредна със знанията и уменията възможно най-бързо. Стана така, че това беше първото в живота ми състезание по планинско колоездене и, разбира се, отидох крайно неподготвен...
Неподготвени се оказа, че бяха и организаторите - симпатична група англичани, които имаха хотел в Банско, поканили приятелите си за тучна веселба. Важното бе, че цареше мощен позитивизъм и май всеки ще запомни прощъпулника на Road to Nowhere.
Тази година (2012) отново ще има четвърто поредно издание на ралито, но не знам поради каква причина англичаните упорито не променят трасето. В района има изобилие от интересни и технични пътеки, които могат да привлекат нови и по-добре подготвени участници. Може би форматът е замислен да е традиционен и достъпен за всички.


Тук ще кача двата варианта (за двата дена) на трасето, които представляват черни пътища и пътеки, въртящи се около Банско и Добринище. Тогава част от тях ми се струваха зловещи, но сега спокойно мога да кажа, че са караеми дори за начинаещи. Джеймс и компания ги нарекоха със звучните имена Dead dog (с повечко катерене) и Foxy lady (това е маршрута за втория ден).

Още трасета има и тук:

http://bansko-mtb.com/en/category/trails/

Трудност

Галерия