ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - trail.bg

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

1 year, 9 months ago

Този район го заглеждам още от 2010-та и на няколко пъти направихме проучвателни набези - Корница, Ново Лески, Ореляк, все описани тук.
Причина за поредно посещение бе едно включване на гусин Ботушаров в mtb-bg,  от което разбрах, че в града вече има MTB-клуб  с активисти, активно работещи по трасе и редовно обикалящи местните забележителности. Свързах се с момчетата и ето ни на терен!

Терен - слънце!
Трасето започва реално от Папаз Чаир, но засега подготвената част е под село Делчево. Бързо, технично, разнообразно, около 2,5 км - любов от пръв поглед! А когато стане цялото, може би ще отиде над 7-8 км дължина...
Респект за труда, отделно в подготвителна фаза са още няколко пътеки.
Въпросното трасе е Трак (1), а като Трак (2) съм дал каменистата пътека от Делчево, водеща се туристическа. Тя е доста по-крива и спъната, и със сигурност ще допадне на обичащите бавни и технични участъци.
Надявам се скоро отново да се командировам тъдява, за да попълня колекцията с още маршрути, каквито тук очевидно има в изобилие!

 

https://www.youtube.com/watch?v=NF2gCWb8aT4

https://www.youtube.com/watch?v=imkl6YpRTV8

 

 

Трудност

Ниво - трасето може да се кара на 100% и от начинаещи, но бавно и внимателно. По-подготвените ще рипат на воля и ще залягат във виражите, а про-тата ще се изкефят на няколкото по-големи скока. Надявам се видеото да даде повече подробности. Каменистата пътека (второто видео) от Делчево не е за начинаещи!

Галерия