ДОБРИНИЩЕ - trail.bg

ДОБРИНИЩЕ

1 year, 9 months ago

Ако някой ви каже, че над Добринище е супер за МТБ, да знаете, че едновременно ви лъже + казва истината!

Казва истината, защото наличието на лифт до х. Безбог, както и разкошната природа наоколо, правят мястото обречено на успех за всяко начинание, касаещо планинското колоездене.

Лъже, защото почти нищо от горните дадености НЕ Е използвано адекватно. През 2019-та имаше опит за DH-състезание (Дуел на боговете) и направиха едно късично трасе за отсрамване.

Миналата година се появи второ трасе (Burnout), което уж трябваше да отсрами първото, но и там не се получиха нещата... имам чувството, че цялата пукотевица беше, за да се усвоят едни пари. Не го твърдя, само предполагам.

За протокола, и двете спускания започват от междинната станция на лифта и завършват над долната. Къси, стръмни, прашни. Бързо губите денивелацията, липсват заигравки и докато ви загреят спирачките, вече сте в края.

Но, има надежда!

Ако се намерят добри хора и почистят пътеката от х. Безбог, подсичаща североизточно върха и спускаща се по Дисилишка долина, може да се получи едно разкошно над 7км спускане, издържано във всички традиции на качественото ендуро! Следата я слагам САМО за информация. Възможен (и страхотен за каране) е само участъка между серпентините на черния път за х. Безбог и х. Гоце Делчев.

 

Трудност

Ниво - поне средно напреднали. Начинаещите могат да суркат по черния път.

GPS следи

Галерия