ДЕЛЧЕВO - trail.bg

ДЕЛЧЕВO

1 year, 9 months ago

Първо мислех да наредя всичко около Гоцето в един маршрут, но се оказа, че село Делчево е много специално място! 
Кръстопът на няколко истински добри пътеки, станали причина да се шегуваме, че Гоце Делчев е новият Петрич. Който кара, знае за какво иде реч...
Освен че има къщи за гости, хотел и разкошна кръчма, селото е снабдено и с богата история. Разположено на стръмен скат, на достатъчна височина и разстояние от града, то предлага три идващи отгоре и още толкова продължаващи надолу пътеки, които няма как да забравите. Можете да го включите в много варианти на маршрути, тъй като се явява реален кръстопът ако идвате от Поповите ливади, или просто спускате от надвисналата над него "двуглава" скала. Може да се направи и кръгов маршрут с качване "по часовника" или обратно. Ето предложенията ми (засега):

МАРШРУТ 1

Започва от черния път над селото и подсича двата върха от скалния масив, съответно параклиса Св. Константин и Сирнишката скала. Не по-малко технична и вълнуваща от №1, тази пътека също ще ви разкаже играта, и когато ви изплюе в центъра на селото, тепърва ще трябва да се борите със следващите три километра - обилно друскане по кълдаръм + технично каране по песъкливи серпентини, обилно гарнирани с камънак. Гарантирана лудница!

МАРШРУТ 2
Вариант на като e взето малко от началото на една и малко от края на друга. Силно препоръчителна!

МАРШРУТ 3
Започва откъдето вие решите - дали ще го удължите от Поповите ливади, дали ще завъртите по черния път преди селото (с точка на картата) - ваша воля. Важното е, че след това става много скоростно и хвърчите неприлично бързо по коловозен черен път, който преди селото ви шмугва в серия технични пътеки.
След това решавате дали да поемете по туристическата (№2 и №3).

 

Трудност

Ниво - начинаещите нямат работа по тези пътеки. Каращите със средни умения на много места ще са на ръба на възможностите си, но силно ще обикнат суркалата над и под Делчево. Напредналите са ясни... ;-)