БРЕЖАНИ - РАКИТНА - ПОЛЕТО - trail.bg

БРЕЖАНИ - РАКИТНА - ПОЛЕТО

1 year, 9 months ago

От няколко години се точа на този маршрут и все не се отваряше възможност да се случи. По-голямата схема беше спускането да стане от връх Пирин, но след кратка консултация с когото трябва се оказа, че такова начинание ще е едно епично "Мамата"...

Годината е 2014-та, компанията преголяма, а това ендуро се предвожда от гусин Ванката! Редно е да уточня, че когато ендурото се съчетае с "Мамата", се ражда изключително интересен нов стил, наречен мадуро. Та, нашето мадуро използва удължения с цял час ден, за да завърти тези близо 30 км. Има от всичко в това каране - въртене, бутане, носене, красиви гледки, тракийски храм, три пътечки, сипеи, отнесени обтегачи, уши, рамки, гуми... абе, мадуро!
Пътеката е прелестна, обилно наситена с кариеси, на места и с пулпити... Няма подробно да описвам цялото каране (снимките и видеото са достатъчно информативни), просто следвайте gps трака и се насладете на един целодневен див Пирин.


Ако оставите един автомобил в село Полето, а с останалите се качите до Ракитна, ще си улесните доста живота.
С така улеснен живот, в края на карането можете да презаредите изръсените килокалории в най-близкото и пълно с палаво гледащо крехко агнешко... заведение.  

Трудност

Ниво - не тръгвайте на това каране, ако не сте в добра форма и с поне средни умения!