КРЕСНА - The Cross Trail - trail.bg

КРЕСНА - The Cross Trail

1 year, 9 months ago

Дали като закъснял новогодишен, или като подранил за рожден ден, но за мен това е The Подаръка тази година! 
Излишно е да казвам колко топло, сухо и сърцеразтупващо е след Дефилето през зимните месеци, както и колко подходящо е за планинско колоездене. Всичко това, съчетано с няколко приятели и три поредни weekend-a здрав труд, се материализира в разкошно ендуро-трасенце!

Финландската ми лопата се скъси с още някой сантиметър, но си струваше - равносматката (засега) е шест криви серпентини + двадесет палави скокчета, разхвърляни на километър и половина изоставен черен път. Казвам засега, защото има още планове за това трасе - да се удължи нагоре и обогати с нова линия трудни серпентини.
Всичко с времето си.

Траците са два, защото имате поне две опции за каране. Дългата минава през село Горна Брезница и изкачва почти до билото, за да се сурнете надолу по/около скоростен черен път, който ще ви отведе до Кръста. Точно този участък е на прицел за удължаване на трасето.
Късият трак  бързо ви качва по черен път до Кръста, над който започва трасето.
Разбира се, най-сигурно е, ако избутате покрай елементите, за да се запознаете с тях и надолу да няма изненади...

 

 

Трудност

Ниво - скокчетата са за ендуро-фенове с поне средни умения. Ако има интерес и от начинаещи,  оставени са опции да се дооформят за безопасно газене с учебни цели. Серпентините са от трудните, но не и невъзможни. Трасето може да бъде доста скоростно, но тогава изисква наистина бързи реакции.