ГОРНА БРЕЗНИЦА - Класически и южни - trail.bg

ГОРНА БРЕЗНИЦА - Класически и южни

1 year, 9 months ago

Много магия има около това село!
Като казвам "около", имам предвид всички тези масиви (на Малашевска планина), които го обграждат и предлагат МТБ забавления с такава концентрация, че в един момент си казвате "Абе, това да не е не'къв байк-парк?".

Класическият маршрут (1) е качването до станцията и невероятното спускане по съседното било. Както споменах при описанието на Крупник - няма такова спускане! Трябва да го направите, за да разберете за какво иде реч, особено в по-ниските му части. Видеото към него е (1).

Скъсена версия (2) на класиката е варианта, в който не се качвате чак до билото с кулата, а хващате култовото спускане от средата. Тук се набляга на няколкото технични пътеки от северната страна на селото. Видеото (3) към нея дава достатъчно информация. Имате три опции (на трака е само най-източната), но не е трудно да се ориентирате по кой бедър да поемете.

Южните горнобрезнишки масиви (3) (4) (5) също предлагат изключително многобройни и технични пътеки, улеи и подобни шукарии!

Едене и пиене можете да практикувате в центъра на селото, както и в р-т Будилска скара.

Трудност

Ниво - карането в района изисква минимум средна напредналост, за да се изкефите, а не да се измъчите, бутайки и в двете посоки...

Галерия