Горна Брезница - Манастира, Стадиона и Реката - trail.bg

Горна Брезница - Манастира, Стадиона и Реката

2 years, 1 month ago

Откритието на зима 2013 (6) е една страхотна пътека, която буквално спира дъха! Технична, с много серпентини и приличен наклон + скоростни участъци, където карате на ръба.  Снимките и видеото са с номер (2). 

Манастирските следи (7) и (8) са от западния масив над селото и са сред най-добрите образци! Снимките от това каране са с номер (3).

Стадионът (9) е една къса, но много съдържателна пътека, която започва от разделната точка, в Горна Безница - класически и свършва над стадиона. В края предлага нещо като дроп тренажор - много полезно съоръжение за упражняване на различно напреднали карачи. Видеото от това каране е (2).

Речната пътека (10) беше набелязана още през 2011-та, но прощъпулникът се случи две години по-късно. Започва с щипка стръмен горски FR, но след това изплува ясно сред тревата и предлага наистина голям кеф! Няма да я описвам, защото се вижда на видеото (номер 3, в края) - 100% адреналин!


Update от 1.2014 - последната ѝ част се е превърнала в трошлив черен път... Въпреки това, макар и орязана, продължава да радва.

Откритието на пролет 2013 (11) е брутално спускане, което започва с невинно подсичане на едно връхче. На видеото (4) и (5) можете да видите за какво става въпрос, а освен това, в най-скоро време ще опитам да направя спускането от самото връхче, като това занимание може да се окаже още по-брутално!

Майката на Откритието (12) е само за екстремисти! Явява се пълния вариант на трак (11). Наистина е предназначена само за садомазохисти, които се увличат от бруталии. Разликата с трак (11) е в това, че тук началото е 400 метра по-нависоко, предоставя невероятна гледка и се движи по билото на това ребро. През 60-те в района може и да е било населено, но днес не е, т.е. пътеката е пообрасла, но не е нещо фатално. Ако имате хъс и желание за горски FR (наклон+камъни+чезнеща следа), това е! Макар и само 2 км спускане, струва си.