РЪЖДАВИЦА - КАНЬОНА НА р. ШЕГАВА - trail.bg

РЪЖДАВИЦА - КАНЬОНА НА р. ШЕГАВА

2 years ago

Село Ръждавица се намира вдясно, веднага след като минете през Конявска планина, по пътя за Кюстендил. Описаният тук маршрут целеше разглеждането на каньона на река Шегава, която почти целогодишно е скрита под земята. От снимките се вижда, че това е един рядко посещаван, но изключително красив район, където човек може с дни да обикаля и да се диви на скалните образувания (вижте и маршрута Полска Скакавица). Спускането от следата може да премине в мощно храсталясване и ако не ви е по вкуса, има скоростен черен път, който ще ви върне до изходната точка.
Друга опция е да се спуснете от село Буново по "тайната" пътечка, която пресича каньона по цялата му дължина и после да се придвижите обратно до селото.

Може би най-бюджетното кръчме от скромния ми байкърски опит! Освен това - вкусно и с прекрасно обслужване. За няколко лева плющяхме кюфтета, пихме бири, даже имаше и истински картофи.

Трудност

Ниво - качванията са доста стръмни и на места се бута. Билното каране е повече от приятно. Спусканията са FR, но имате опцията да ги направите и скоростни по черен път.