ПЕТРИЧ DH1 (Конгур Air) & DH2 (Божкиното) - trail.bg

ПЕТРИЧ DH1 (Конгур Air) & DH2 (Божкиното)

1 year, 11 months ago

Още в първите писания за беласишките склонове над Петрич споменах, че предстои изграждането на трасета. Логично, през годините това се случи и с помощта на Общината, активистите от клуб Vivo си свършиха работата. В резултат, първото трасе е вече хит сред спускачите в БГ, а до края на тази е факт и половината от второто, т.е. 2017-та ще е много силна за нанадолните дисциплини в района!

Конгур Air представлява скоростна писта с много и все големи скокове, която ако се кара как си требе, не е по възможностите поне на половината спускачи у нас. Да, трудна е! Намира се между хижите Беласица и Конгур (по червената маркировка) и няма как да бъде пропусната. В Нет-а е пълно с клипчета и доста снимки, затова засега я пропускам "медийно".
Новото бижу е второ трасе, движещо се почти успоредно на описаната по-горе пътека от Божкиното. То ми е личен фаворит, защото има много повече линии и като цяло, може да се нарече универсално - спускачите карат "на цялата газ, копеле" и скачат по многото му елементи, ендуристите мазно опитват всички линии, а XC-тата оцеляват, нахилени до ушите... Идилия!
Връзката по-долу е със следата именно от него.

Тепърва много ще се пише по темата.

Трудност

GPS следи